Királyi eledelek

Királyi eledelek

Stíriai metélt

2019. október 20. - Telena

Hozzávalók, tészta:

  • 450 g túró
  • 8 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek citrom reszelt héja
  • 2 ek porcukor

Krém:

  • 8 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 4 ek tejföl
  • 250 ml tej
  • 1 cs. van.cukor
  • 4 ek porcukor

Elkészítés:

A túrót 8 evőkanál liszttel, 1 tojással, 2 evőkanál porcukorral, 2 kanál tejföllel, két csipet sóval, és egy citrom reszelt héjával összekeverjük. Lisztezett deszkán cipó formára gyúrjuk, és ha nem ragad, letakarva pihentetjük! Melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, öntsük fel forró tejjel, majd kevergetés közben forraljuk fel. Mehet hozzá a porcukor, a vaníliás cukor, a citromhéj, a maradék tejföl, egy csipet só, valamint a mazsola, és ha már kihűlt, a tojások sárgája is. A lisztezett deszkán nyújtsuk fél cm vastagra a tésztát, lisztezzük be alaposan, vágjunk belőle 6-8 szeletet, azokat pedig szintén vágjuk fél cm csíkokra. Sós forró vízben főzzük addig míg fel jön a víz tetejére, és szedjük át hideg vízbe. A krémes masszánkat, öntsük az extra keményre vert tojáshabhoz, keverjük össze, majd mehet hozzá a túrótészta. Kivajazott, morzsázott tepsibe, 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig süssük. Tálaláskor porcukrozzuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr5215241612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása