Királyi eledelek

Királyi eledelek

KRUMPLILEVES SONKÁVAL (próba)

2021. szeptember 19. - Telena
HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

  1. A meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított répát és burgonyát felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, és az előkészített zöldségeket néhány perc alatt megpirítjuk rajta. Felöntjük 1 l vízzel, valamint a tejjel, és felforraljuk. Ezután kis lángon 20 percig főzzük a levest.
  2. A kissé felengedett zöldbabot roppanósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. A petrezselymet megmossuk és megszárítjuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felcsíkozzuk azokat.
  3. A levest lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a leszűrt zöldbabot, a felcsíkozott sonkával együtt. Végül sózzuk, borsozzuk, majd forrón, a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr8616693894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása