Királyi eledelek

Királyi eledelek

Fokhagymás csülökfalatkák recept (próba)

2021. szeptember 19. - Telena

Hozzávalók:

  • 1,4-1,5 kg füstölt hátsócsülök
  • 1 db tojás
  • 1 kis fejvöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 4+2 ek liszt
  • 1 dl csülök főzőlé
  • őrölt bors
  • zsír (sütéshez)

Elkészítése:

A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi hosszúkás csíkokra vágjuk.

A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot, (ha szükséges sózzuk) összekeverjük

A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla és máris tálalhatjuk. Párolt rizzsel, vagy tört burgonyával kínálhatjuk. Csípős savanyúságot adhatunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr4216693904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása