A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a filét: 1-1,5 cm mélyedést vágunk a húsba, ahogy a képeken látható.
A joghurtot összekeverjük a szárított kaporral és két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert, majd felkarikázzuk, a zsenge cukkinit héjastól felszeljük. A tepsi aljába kókuszzsírt kenünk, majd rárakjuk a sárgarépa, zeller és cukkini karikákat. Megsózzuk, meghintjük 1 csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott kockasajtot, majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.
A tetejére fektetünk néhány lestyán-, oregánó-, és kakukkfű ágat, szárított paradicsomot és néhány szelet lila hagymát.
Ráöntjük a húsleves alaplét, majd lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 25 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és 10 perc alatt megpirítjuk.