- 30dkgpenne tészta
- só
- 5dbparadicsom
- 3gerezdfokhagyma
- 2ekolívaolaj
- 14dkgsűrített paradicsom
- bors
- 8dkgmozzarella
- 1csokfriss bazsalikom
- 12.5dkgsajt
- 1csokfriss petrezselyem
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
- A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele.
- A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.