- 70 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 dl főzőtejszín
- 6 dl víz
A zöldfűszeres gombakrémleves elkészítése
- A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megdinszteljük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymagerezdeket is. Közben a gombákat megmossuk és felcsíkozzuk.
- A megtisztított, felszeletelt gombát a hagymával együtt lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és a vízzel.
- A levest sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kakukkfű levélkéit és a gombákat puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
- Tálalás előtt megszórjuk a felaprított friss petrezselyemmel, és levesbetéttel tálaljuk.
Legjobb levesbetétek gombakrémleveshez
A legkézenfekvőbb, ha levesfőzés előtt félreteszünk pár szem gombát, s majd fokhagymás olajon ezt pirítjuk meg levesbetétnek a gombakrémleveshez. De nagyot alakíthatunk parmezán- vagy baconchipsszel, pirított sonkával és teljes kiőrlésű, magos kenyérből készült kenyérkockákkal is.