Királyi eledelek

Királyi eledelek

Gombakrémleves (próba)

2021. szeptember 19. - Telena
  • 70 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 dl főzőtejszín
  • 6 dl víz

A zöldfűszeres gombakrémleves elkészítése

  • A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megdinszteljük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymagerezdeket is. Közben a gombákat megmossuk és felcsíkozzuk.
  • A megtisztított, felszeletelt gombát a hagymával együtt lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és a vízzel.
  • A levest sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kakukkfű levélkéit és a gombákat puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
  • Tálalás előtt megszórjuk a felaprított friss petrezselyemmel, és levesbetéttel tálaljuk.

Legjobb levesbetétek gombakrémleveshez

A legkézenfekvőbb, ha levesfőzés előtt félreteszünk pár szem gombát, s majd fokhagymás olajon ezt pirítjuk meg levesbetétnek a gombakrémleveshez. De nagyot alakíthatunk parmezán- vagy baconchipsszel, pirított sonkával és teljes kiőrlésű, magos kenyérből készült kenyérkockákkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr9516693900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása