Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 3 sárgarépa
- 2 fehhérrépa
- fél zeller
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 2 liter víz vagy zöldség alaplé
- 12 dkg száraz levestészta
- friss, aprított kapor
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkecombokat ketté vágom, a sárgarépával, zellerrel, hagymával, fokhagymával és petrezselyemzölddel lábasba teszem, felöntöm vízzel vagy alaplével és felforralom. A fővés közben keletkező habot folyamatosan leszedem.
Amikor már nem keletkezik több hab, sózom, borsozom, fedővel befedem és lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzöm. A főzésiidő függ a hús és a zöldségek méretétől, ellenőrizzük, hogy megföttek e.
Amikor minden megfőtt, kiszedem a levesből a húst, a zöldségeket, a petrezselymet.
A tésztát a leveslébe teszem felforralom, majd lefedem és lassú tűzön addig főzöm, amíg a tészta megpuhul.
A répát felkarikázom, a zellert felkockázom, ha szeretitek a hagymát is fel lehet vágni, a húsról leszedem a bőrt, kiveszem a csontokat, ezt is felkockázom.
Mindent egy leveses tálba teszek, rászedem a megfőtt tésztás levet, megszórom frissen aprított kaporral és forrón tálalom.
Aki szereti megbolondíthatja néhány csepp frissen facsart citromlével. Könnyed, friss ízt ad neki!