HOZZÁVALÓK (12-16 SZELETHEZ):
240 g csésze teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
200 g margarin
200 g nyírfacukor
2 db tojás
½ tk vaníliakivonat
140 g görög joghurt
200 g áfonya
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral.
2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával.
3. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a cukrot és a két tojást. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a görög joghurtot, majd keverjük simára.
4. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd óvatosan öntsük a tepsibe. Szűrjuk az áfonya kétharmadát a tésztára, majd körülbelül egy óra alatt süssük aranybarnára a süteményt.
5. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük a maradék áfonyával.