Királyi eledelek

Királyi eledelek

ÁFONYÁS-GÖRÖG JOGHURTOS SÜTI (próba)

2021. szeptember 19. - Telena

HOZZÁVALÓK (12-16 SZELETHEZ):

240 g csésze teljes kiőrlésű liszt

1 tk sütőpor

½ tk szódabikarbóna

200 g margarin

200 g nyírfacukor

2 db tojás

½ tk vaníliakivonat

140 g görög joghurt

200 g áfonya

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral.

2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával.

3. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a cukrot és a két tojást. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a görög joghurtot, majd keverjük simára.

4. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd óvatosan öntsük a tepsibe. Szűrjuk az áfonya kétharmadát a tésztára, majd körülbelül egy óra alatt süssük aranybarnára a süteményt.

5. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük a maradék áfonyával.

 

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 20 PERC + HŰTÉSI IDŐ

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr5616693780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása