HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
230 g teljes kiőrlésű liszt
2 tk sütőpor
1 csipet só
2 ek nyírfacukor
1 db nagy tojás
180 ml konzerv kókusztej
180 ml zsírszegény tej
70 g kókuszzsír (megolvasztva) + a sütéshez
1 tk vaníliakivonat
20-30 g kókuszreszelék
200 g málna (lehet mirelit is)
1 ek méz
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a teljes kiőrlésű lisztet (érdemes előtte átszitálni), a sütőport, a sót, a cukrot, valamint a kókuszreszeléket.
2. Egy másik edényben dolgozzuk össze a felvert tojást, a kókusztejet, a zsírszegény tejet, a vaníliakivonatot és a megolvasztott kókuszzsírt.
3. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük össze alaposan.
4. Egy teflonserpenyőben kevés felolvasztott kókuszzsíron süssünk 8-10 cm átmérőjű palacsintákat a tésztából. Vagy készítsük el a gofrikat az előkészített, felforrósított gofrisütőben.
5. A málnát öntsük egy kis edénybe, majd adjuk hozzá a mézet, és mérsékelt tűzön pároljuk kb. 10 percig (ha szükséges, adjunk hozzá még 1-2 ek vizet). A kisütött palacsintákat tálaljuk az elkészült málnaöntettel.