Hozzávalók (2-4 fő)
- 2 db csirkemell
- 1 kis fej vöröshagyma vagy mogyoróhagyma (shallot)
- 20 dkg gomba
- 1/2 csomag petrezselyem
- kevés liszt lehet teljeskiörlésű is
- pirospaprika
- 1 csomag modzarella
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db paradicsom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
- Az olajon megdinszteljük a hagymát.Amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.Akkor jó mikor a gomba leve elfőtt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, majd félretesszük.
- A húst előkészítjük, felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a szeleteket. Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, és közepes lángon oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a húst, majd áttesszük egy tűzálló tálba.
- Az elősütött szeletekre rátesszük a gombát és a mozzarellaszeleteket, a felkarikáyott paradicsomot, és meghszórjuk a reszelt sajttal.
- Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát hogy a sajt szépen megpiruljon.