Királyi eledelek

Királyi eledelek

Duplasajtos, gombás csirkemell

2021. szeptember 19. - Telena

Hozzávalók (2-4 fő)

  • 2 db csirkemell
  • 1 kis fej vöröshagyma vagy mogyoróhagyma (shallot)
  • 20 dkg gomba
  • 1/2 csomag petrezselyem
  • kevés liszt lehet teljeskiörlésű is
  • pirospaprika
  • 1 csomag modzarella
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát.Amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.Akkor jó mikor a gomba leve elfőtt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, majd félretesszük.
  2. A húst előkészítjük, felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a szeleteket. Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, és közepes lángon oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a húst, majd áttesszük egy tűzálló tálba.
  3. Az elősütött szeletekre rátesszük a gombát és a mozzarellaszeleteket, a felkarikáyott paradicsomot, és meghszórjuk a reszelt sajttal. 
  4. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát hogy a sajt szépen megpiruljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr2116693922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása