Királyi eledelek

Királyi eledelek

Sajtos magvas koszorú

2019. október 20. - Telena

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt 
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő                                     
  • 1 tk cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 tk só

Töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek magkeverék ízlés szerint (napraforgó, lenmag, szezámmag, tökmag…)

Elkészítés:

A tejet fellangyosítom, elkeverek benne egy tk cukrot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

A lisztet leszitálom, hozzáadom a tojást, a sót, az olajat, majd a felfuttatott élesztőt, alaposan kidolgozom és konyharuhával letakarva, meleg helyen 15-20 percet kelesztem.

A vajat kikeverem a magokkal és a reszelt sajttal, ezzel fogom megtölteni.

Lisztezett deszkára borítom, 12 kb. egyenlő részre osztom, majd 13cm x 11cm téglalapokat nyújtok belőle, az alsó részébe beletöltöm a sajtos keveréket, felülről függőlegesen bevagdosom (pizzavágóval), a töltelékes résszel felfele feltekerem, kör alakot formázok és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

Megkenem felvert tojással, lenmaggal megszórom és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.

74717102_986917108374074_8916245793170522112_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr4715241850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása