Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl olaj
- 1 tojás
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg vaj
- 1 ek magkeverék ízlés szerint (napraforgó, lenmag, szezámmag, tökmag…)
Elkészítés:
A tejet fellangyosítom, elkeverek benne egy tk cukrot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A lisztet leszitálom, hozzáadom a tojást, a sót, az olajat, majd a felfuttatott élesztőt, alaposan kidolgozom és konyharuhával letakarva, meleg helyen 15-20 percet kelesztem.
A vajat kikeverem a magokkal és a reszelt sajttal, ezzel fogom megtölteni.
Lisztezett deszkára borítom, 12 kb. egyenlő részre osztom, majd 13cm x 11cm téglalapokat nyújtok belőle, az alsó részébe beletöltöm a sajtos keveréket, felülről függőlegesen bevagdosom (pizzavágóval), a töltelékes résszel felfele feltekerem, kör alakot formázok és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Megkenem felvert tojással, lenmaggal megszórom és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.