Királyi eledelek

Királyi eledelek

Mamikám almása

2019. október 20. - Telena

Hozzávalók, tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • kevés tej

Töltelék:

  • közel 1 kg alma
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom reszelt hélya és a leve

Máz/márvány:

  • 1 tojás fehérje
  • 20-30 dkg porcukor
  • kakaópor
  • víz

A töltelékhez az almár megtisztítom és naagylukú reszelőn lereszelem, cukorral, citrommal elkeverem.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, lágy tésztává, ketté választom, majd az első lapot óvatosan a sütöpapírral kibélet tepsibe fektetem. Ráteszem az almát és elegyenletgetem.

Ezután a második tésztalapot is kinyújtom és a tetejére fektetem.

A tésztával lehet csalni, nem kell hogy tepsi pontosra nyujtsuk, ha elszakad vagy a sarkakat nem fedi rendesen innen onnan lecsípett darabbal ki lehet pótolni.

A porcukorpól és tojásfehérjéből híg masszát készítünk, ezt a még meleg sütemény tetejére kenjük. Egy kiskanál kakaóport elkeverünk pici vízzel,csak hogy cseppfolyós legyen. Apró cseppekkel megszórjuk a mázat, majd egy villa segítségével "összemárványozzuk".

74692426_882863365443170_5921175638072360960_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr9115241702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása