Hozzávalók, tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- kevés tej
Töltelék:
- közel 1 kg alma
- 5 ek cukor
- 1 citrom reszelt hélya és a leve
Máz/márvány:
- 1 tojás fehérje
- 20-30 dkg porcukor
- kakaópor
- víz
A töltelékhez az almár megtisztítom és naagylukú reszelőn lereszelem, cukorral, citrommal elkeverem.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, lágy tésztává, ketté választom, majd az első lapot óvatosan a sütöpapírral kibélet tepsibe fektetem. Ráteszem az almát és elegyenletgetem.
Ezután a második tésztalapot is kinyújtom és a tetejére fektetem.
A tésztával lehet csalni, nem kell hogy tepsi pontosra nyujtsuk, ha elszakad vagy a sarkakat nem fedi rendesen innen onnan lecsípett darabbal ki lehet pótolni.
A porcukorpól és tojásfehérjéből híg masszát készítünk, ezt a még meleg sütemény tetejére kenjük. Egy kiskanál kakaóport elkeverünk pici vízzel,csak hogy cseppfolyós legyen. Apró cseppekkel megszórjuk a mázat, majd egy villa segítségével "összemárványozzuk".