- 1csomgnocci
- 2ekvaj
- 8dkgsonka
- 2dbsalotta hagyma
- 2gerezdfokhagyma
- 2.5dltejszín
- 4dkgparmezán
- 1konzzöldborsó
- só bors
- bazsalikom
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beleöntük a gnoccikat, majd ha feljönnek a víz felszínére egy szűrő segítségével egy tálba rakjuk őket.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta az összevágott sonkát. Ha lepirult, félretesszük a gnocci mellé, majd ugyanabban a serpenyőben a hagymákat is megpirítjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Összeforraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a hagymás krémhez a gnoccit, a borsó felét és a sonkát, 3 percig főzzük, majd egy tűzálló edénybe helyezzük és az előmelegített sütőbe helyezve 20 percig sütjük.
- Ha kész, hozzáadjuk a maradék borsót és friss bazsalikomlevélel és parmezánnal ízesítjük.