Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 10 db sárgabarack˛/ eper vagy bármilyen idény gyümölcs
Elkészítés:
A hozzávalókat a liszt nélkül pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük.
Kivajazott közepes méretű tepsibe rakjuk a tésztát. Én általában torta formát használok.
A választott gyümölcsöt tetszés szerint előkészítjük, és a massza tetejére rendezzük. Nem fognak elsüllyedni így nyugodtan variálhatjuk. De ha sokkal gyümölcsösebben szeretnénk akkor akár bele is keverhetünk egy a dagot a tésztába.
Forró sütőben tűpróbáig sütjük, ha megsült porcukorral megszórjuk a tetejét.