Hozzávalók:
- 1 db sertésszűz (50-60 dkg-s)
- 10 szelet bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
A mártáshoz:
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek törött zöldbors
- 2 tk dijoni mustár
- 3,5 dl tejszín
- 0,5 dl Grand Tokaj single vineyard száraz fehérbor
Elkészítés:
A húst megmosom, lehártyázom és két felé vágom.
Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.
5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem és benedvesített sütőpapírral lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm.
Az olivaolajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a törött borsot, a mustárt, a tejszínt, kiforralom, majd egy szűrőn leszűröm.
Visszaöntöm a serpenyőbe, hozzáadom a bort, ismételten kiforralom és a ússal együtt kínálom.
Köretként zelleres burgonyapürét kínálok hozzá.