Királyi eledelek

Királyi eledelek

BACONBEN SÜLT SERTÉSSZŰZ ZÖLDBORS MÁRTÁSSAL (próba)

2021. szeptember 19. - Telena

Hozzávalók:

  • 1 db sertésszűz (50-60 dkg-s)
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

A mártáshoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek törött zöldbors
  • 2 tk dijoni mustár
  • 3,5 dl tejszín
  • 0,5 dl Grand Tokaj single vineyard száraz fehérbor

Elkészítés:

A húst megmosom, lehártyázom és két felé vágom.

Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.

5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem és benedvesített sütőpapírral lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm.

Az olivaolajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a törött borsot, a mustárt, a tejszínt, kiforralom, majd egy szűrőn leszűröm.

Visszaöntöm a serpenyőbe, hozzáadom a bort, ismételten kiforralom és a ússal együtt kínálom.

Köretként zelleres burgonyapürét kínálok hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr6216693784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása