- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg puha vaj
- 25 dkg sütőtök (pucolva mérve)
- 18 dkg liszt
- 6 gr sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 cs fehércsokoládés vagy vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 5 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd forró sütőben megsütjük. (Amennyiben egyébként is sütöttünk tököt, tökéletesen megfelel annak a húsa is.)
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet és a kihűlt sütőtökpürét.
A masszát egy kb 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
A pudingot megfőzzük a tejben és még forrón belekeverjük a csokoládét.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal.
A krémet a sütemény tetejére kenjük és olvasztott csokoládéval csíkozva díszítjük.