Királyi eledelek

Királyi eledelek

Fehércsokikrémes sütőtökös szelet

2018. január 21. - Telena
Hozzávalók
Tészta:
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 25 dkg sütőtök (pucolva mérve)
  • 18 dkg liszt
  • 6 gr sütőpor
  • 1 tk fahéj
Krém:
  • 1 cs fehércsokoládés vagy vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
Díszítés:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd forró sütőben megsütjük. (Amennyiben egyébként is sütöttünk tököt, tökéletesen megfelel annak a húsa is.)
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet és a kihűlt sütőtökpürét.
A masszát egy kb 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
A pudingot megfőzzük a tejben és még forrón belekeverjük a csokoládét.27140392_1847555505275469_867225391_o.jpg


A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal.
A krémet a sütemény tetejére kenjük és olvasztott csokoládéval csíkozva díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr4213592569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása