- 50dkgspenót
- só
- 20dkgjázminrizs
- 7dkgvaj
- 1gerezdfokhagyma
- 7dkgliszt
- 7dltej
- 7dkgreszelt sajt
- 4dbtojás
- snidling
- pirospaprika
Elkészítés
- A spenót szárait lecsipkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a spenótot 1 percre, majd leszűrjük. A felesleges nedvességet kinyomkodjuk belőle, és durvára vágjuk a leveleket.
- Egy másik lábasban felforralunk 3 dl vizet. Sózzuk, hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd kis lángon, lefedve pároljuk kb. 15 percig.
- Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk a vajat, kb. 1 percig. Megpirítjuk rajta a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk. Kis adagokban hozzáöntjük a meglangyosított tejet, közben folyamatosan keverjük a habverővel, hogy ne csomósodjon be. A mártásba beleforgatjuk a spenótot és a rizst. Megsózzuk és még néhány percig főzzük. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.
- A keveréket két kisebb tűzálló tálba simítjuk. Mindkettőre 2-2 db tojást ütünk, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojások kissé megszilárdulnak. Snidlinggel és pirospaprikával díszítve tálalhatjuk.