Királyi eledelek

Királyi eledelek

SPENÓTOS-RIZSES RAKOTTAS (próba)

2021. szeptember 19. - Telena
HOZZÁVALÓK

Elkészítés

  1. A spenót szárait lecsipkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a spenótot 1 percre, majd leszűrjük. A felesleges nedvességet kinyomkodjuk belőle, és durvára vágjuk a leveleket.
  2. Egy másik lábasban felforralunk 3 dl vizet. Sózzuk, hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd kis lángon, lefedve pároljuk kb. 15 percig.
  3. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk a vajat, kb. 1 percig. Megpirítjuk rajta a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk. Kis adagokban hozzáöntjük a meglangyosított tejet, közben folyamatosan keverjük a habverővel, hogy ne csomósodjon be. A mártásba beleforgatjuk a spenótot és a rizst. Megsózzuk és még néhány percig főzzük. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.
  4. A keveréket két kisebb tűzálló tálba simítjuk. Mindkettőre 2-2 db tojást ütünk, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük,  amíg a tojások kissé megszilárdulnak. Snidlinggel és pirospaprikával díszítve tálalhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr2616693766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása