Hozzávalók:
Hozzávalók:
- Csirkemell
- Mirelit zöldség
- Tejszín/tejföl
- Tojás
- Liszt
- Só
- Ételìzesìtő
- Tárkony
Elkészítés:
Egy vagy két (fél) csirkemellet felkockázunk, serpenyőbe tesszük és elkezdjük pirítani. Közben egy fazékba kb. fél kg mirelit zöldséget kevés olajjal és vízzel elkezdünk megpárolni.
A kifehéredett csirkemellet megsózzuk, majd tárkonyt szórunk rá és tovább pirítjuk.
Ha a zöldség már majdnem jó, hozzá tesszük a megpirított csirkemellet és felöntjük forrásban lévő vízzel kb. 1-1,5 liter, attól függően mennyire szeretnénk sűrűnek a levest. (Mikor felöntjük vízzel és megkavarjuk látni fogjuk hogy mennyire sűrű).
A levest felforraljuk, majd hozzá öntjük a tejszínt (2 dl) vagy a levesből kimert lével kikevert tejfölt (2 dl). Ezzel is összeforraljuk.
Közben egy tojásból lisztes masszát készítünk a tésztához, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.
Után kóstolunk, tehetünk bele egy kis ételízesítőt,aki savanyúbban szereti használhat kis citromlevet vagy ecetet. Csípősözni is lehet.