Királyi eledelek

Királyi eledelek

Csirkeragu leves (gyorsan)

2017. május 17. - Telena

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • Csirkemell
  • Mirelit zöldség
  • Tejszín/tejföl
  • Tojás
  • Liszt
  • Ételìzesìtő
  • Tárkony

Elkészítés:

Egy vagy két (fél) csirkemellet felkockázunk, serpenyőbe tesszük és elkezdjük pirítani. Közben egy fazékba kb. fél kg mirelit zöldséget kevés olajjal és vízzel elkezdünk megpárolni.

A kifehéredett csirkemellet megsózzuk, majd tárkonyt szórunk rá és tovább pirítjuk.

Ha a zöldség már majdnem jó, hozzá tesszük a megpirított csirkemellet és felöntjük forrásban lévő vízzel kb. 1-1,5 liter, attól függően mennyire szeretnénk sűrűnek a levest. (Mikor felöntjük vízzel és megkavarjuk látni fogjuk hogy mennyire sűrű).

A levest felforraljuk, majd hozzá öntjük a tejszínt (2 dl) vagy a levesből kimert lével kikevert tejfölt (2 dl). Ezzel is összeforraljuk.

Közben egy tojásból lisztes masszát készítünk a tésztához, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.

Után kóstolunk, tehetünk bele egy kis ételízesítőt,aki savanyúbban szereti használhat kis citromlevet vagy ecetet. Csípősözni is lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr6412511237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása