Királyi eledelek

Királyi eledelek

Gyors kenyér

2017. május 09. - Telena

Hozzávalók:

  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg só
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz az élesztő felfuttatásához
  • kb. 3 dl víz az összeállításhoz

Elkészítés:

Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízzel, amit előtte a cukorral csomómentesre kevertünk. (Le is fedhetjük)

A felfuttatott élesztőt összekeverjük a sós liszttel és hozzáadott vízzel meggyúrjuk. Begömbölyítjük, a tetejét meglisztezzük és letakarva 10-15 percig kelesztjük.

A sütőt 180 fokra elő melegítjük úgy, hogy kis edénybe vizet teszünk bele, a gőz miatt.

A tésztát kicsit átdolgozzuk, csónakalakúra formázzuk, 3 csíkot vágunk a tetejére és vizes kézzel át simítjuk, majd a sütőbe tesszük.

Kb. 50-60 percig sütjük, ha már szép piros a teteje úgy ellenőrizhetjük, hogy kész van e, hogy az alját megkopogtatjuk. Ha kong, akkor átsült.

Rácson hagyjuk kihülni.

Sima tepsibe sütő papíron süthető, nem veszti el a formáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr6812492827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása