Királyi eledelek

Királyi eledelek

Croque monsieur szendvics (próba)

2021. szeptember 19. - Telena

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a besamelt kell elkészítenünk: ehhez a vajat egy kisebb edényben megolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt alaposan elkeverjük benne. Ekkor hozzáadjuk a tej egyharmadát, és érdemes ennél a pontnál kézi habverőre váltani, hogy tökéletesen csomómentesre tudjuk keverni. Ha már homogén és sűrű, akkor jöhet hozzá egy újabb adag tej, amit szintén elkeverünk, végül mehet bele az utolsó adag is. Egy szép sűrű mártást kell kapnunk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  2. Jöhet a szendó összeállítása: egy szelet kenyér, erre egy kevés mustár, rá egy szelet sonka, erre egy adag mártás, majd egy adag reszelt sajt. A tetejére jöhet egy újabb szelet kenyér, majd egy újabb adag mártás és egy újabb tisztességes adag sajt.
  3. Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük a szendvicseket, és 200 fokra (ha van grill fokozat a sütőben, az a legjobb) előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt megpirítjuk, amíg a tetején a sajt szép barnára nem sül.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr316693738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása