Királyi eledelek

Királyi eledelek

Töltött korongok

2019. október 20. - Telena

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 evőkanál só 
  • 20 dkg margarin

Töltelék:

  •  kukorica/gomba
  • paradicsom
  • 15 dkg sonka
  • (tömlős sajt)
  • 2 evőkanál tejföl

Tetejére

  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót,  olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica vagy gomba.

Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, alá tehetünk egy szelet paradicsomot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.

Tetejét megkenjük tejföllel. Reszelt sajttal megszórjuk, 180 fokon sütjük. 20 percig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr5215240794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása