Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1,5 dl tej
- 1/2 evőkanál só
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- kukorica/gomba
- paradicsom
- 15 dkg sonka
- (tömlős sajt)
- 2 evőkanál tejföl
Tetejére
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés:
Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica vagy gomba.
Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, alá tehetünk egy szelet paradicsomot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tejföllel. Reszelt sajttal megszórjuk, 180 fokon sütjük. 20 percig.