Királyi eledelek

Királyi eledelek

Puncs szelet

2019. október 20. - Telena

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál tej

Töltelék:

  • a vastagabb lap összetördelve
  • 1 evőkanál kakaópor

Szirup:

  • 30-40 dkg lekvár /nálam vegyes gyümölcsízű/
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 50 ml rum vagy 1 fiola rumaroma

Máz:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 evőkanál meggylé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (32*20 cm-es tepsiben sütve) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb 10-12 perc alatt. Kihűtjük az üsszes lapot.

A szirup hozzávalóit felforraljuk és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt, vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálban és hozzáadjuk a kakaóport, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.

Az egyik lapot megkenjük vékonyan lekvárral (nálam ez is vegyes gyümölcs volt, mivel a szirupba is ilyen került) rásimítjuk a tölteléket, lekenjük lekvárral és befedjük a másik lappal.

Pár órára vagy akár egy éjszakára lenyomatjuk.

A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.

74828479_460499264592672_7477095607690067968_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr3315240630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása