Királyi eledelek

Királyi eledelek

"Túrós" kakaós csiga

2019. október 20. - Telena

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat, ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.

A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.

Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben.

 

72757437_952732088427800_6145222692967546880_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr5615241596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása