Királyi eledelek

Királyi eledelek

Dunahullám

2017. december 13. - Telena

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dr tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 üveg magozott meggy, lecsöpögtetve

Krém:

  • 3,5 dl tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a vajat. Beletesszük a lisztet és a sütőport, simára keverjük. A tészta felét beleöntjük a tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és az előző adag massza tetejére simítjuk. Beleszórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben 180 °C-on készresütjük.

A pudingot megfőzzük, miután kihűlt belekeverjük a porcukorral eldolgozott vajat.

A kisült és kihűlt tészta tetejére simítjuk a pudingos krémet.

A tetejére olvasztott csokit teszünk, majd a hűtőben megvárjuk hogy megdermedjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr8513497905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása