A tésztához:
- 7 db tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 12 ek víz (tej?)
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
- 4 ek cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- 7 db tojásfehérje
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a szódabikarbónát. Beleöntjük egy tortaformába vagy tepsibe és 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
- Amíg sül a tészta, fél liter vízben felfőzzük a cukrot és a vaníliás pudingot. A tojásfehérjéket felverjük, és még melegen belekeverjük a pudingot.
- Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd még 5 percre visszatessszük a már kikapcsolt sütőbe.
- A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral felverjük, és a kihűlt süteményre kenjük, végül megszórjuk kakaóporral, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.