Királyi eledelek

Királyi eledelek

Albán krémes

2019. október 20. - Telena

A tésztához:

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 12 ek víz (tej?)
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 4 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 db tojásfehérje

A habhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojássárgáját cukorral és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport és a szódabikarbónát. Beleöntjük egy tortaformába vagy tepsibe és 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  2. Amíg sül a tészta, fél liter vízben felfőzzük cukrot és a vaníliás pudingot. A tojásfehérjéket felverjük, és még melegen belekeverjük a pudingot.
  3. Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd még 5 percre visszatessszük a már kikapcsolt sütőbe.
  4. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral felverjük, és a kihűlt süteményre kenjük, végül megszórjuk kakaóporral, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

72709398_2515691295327981_4008624828557819904_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr5115240882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása