Hozzávalók:
- 3 érett banán (túlérett)
- 50 g dió
- 100 g vaj
- 160 g porcukor
- 225 g liszt
- 1 db tojás
- 2 ek tej
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- kisteknő, sütőforma
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat tálba tesszük (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna), hozzá adjuk a szobahőmérsékletű vajat, tojást, tejet és csomómentesre keverjük.
A banánokat meghámozzuk, és egy villával pépesítjük, majd ezt is a masszához keverjük a darabolt dióval.
Jól összedolgozzuk, vajjal kikent formába öntjük.
Előmelegített sütőben (a sütő erősségétől függően) 180-170 ˙-on kb. 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kellően át van e sülve.
Miután a sütőből kivettük, a formában hagyjuk kihűlni, csak utána tálaljuk.