Királyi eledelek

Királyi eledelek

Diós banánkenyér

2017. július 12. - Telena

Hozzávalók:

  • 3 érett banán (túlérett)
  • 50 g dió
  • 100 g vaj
  • 160 g porcukor
  • 225 g liszt
  • 1 db tojás 
  • 2 ek tej
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • kisteknő, sütőforma

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tálba tesszük (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna), hozzá adjuk a szobahőmérsékletű vajat, tojást, tejet és csomómentesre keverjük.

A banánokat meghámozzuk, és egy villával pépesítjük, majd ezt is a masszához keverjük a darabolt dióval.

Jól összedolgozzuk, vajjal kikent formába öntjük.

Előmelegített sütőben (a sütő erősségétől függően) 180-170 ˙-on kb. 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kellően át van e sülve.

Miután a sütőből kivettük, a formában hagyjuk kihűlni, csak utána tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://domcsifood.blog.hu/api/trackback/id/tr1412659107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása